Sarbatoarea capsunului de la Bunesti, judetul ValceaDe ani de zile la Bunesti are loc „Sarbatoarea capsunului”.

 

Duminica, 31 mai 2009, in comuna valceana Bunesti a fost sarbatoare mare. Timp de cateva zeci de minute circulatia a fost intrerupta pe drumul ce leaga Ramnicu Valcea de Horezu, iar localnicii si locuitorii din satele invecinate au venit la „Sarbatoarea capsunului”, manifestare aflata la cea de-a XXXIX editie.

 

Primarul localitatii, Viorel Radi, in costum si esarfa, a defilat alaturi de profesorul Ilie Mihai, imbracat in costum popular, cel care in anul 1971 a pus bazele acestei sarbatori, pe atunci fiind viceprimar al Bunestiului.

 

Sutele de oameni postati de o parte si de alta a DN 67 au urmarit defilarea si a celor mai frumosi cai din comună in saua carora s-au urcat tineri curajosi, care au strunit animalele frumos tesalate, cu cozile impletite special de sarbatoare.

 

Au urmat copiii dansatori, chiar si o formatie de calusari din care n-a lipsit „mutu”, un personaj extrem de pitoresc gata oricand sa faca sotii pentru a distra asistenta.

 

Producatorii veniti si din comunele invecinate aveau panere cu capsuni in maini, alaiul oprindu-se in imediata vecinatate a Primariei Bunesti.Cautare