Festivalul produselor locale din Rezervatia “Raul Tur”, judetul Satu MareSocietatea Carpatina Ardeleana a lansat un proiect de promovare a ecoturismului in Rezervatia "Raul Tur". 

 

Scopul proiectului, in care se doreste cooptarea producatorilor locali, este de promovare a ecoturismului in Rezervatia Naturala „Raul Tur”.

 

Potrivit organizatorilor, pe masura ce producatorii din zona se vor inscrie in proiect, societatea va organiza festivalul produselor locale in localitatile Porumbesti si Turulung.

 

In acest sens, Societatea Carpatina Ardeleana Satu Mare, va realiza o harta turistica pe care vor fi indicate cele mai importante valori naturale si culturale din microregiune. Harta va fi insotita de prezentarea Rezervatiei Naturale “Raul Tur(imaginea de sus).

 

Festivalul, va avea loc in 22 august la Turulung si in 23 august 2009 la Porumbesti.

 

Proiectul se va derula cu participarea comunelor pe raza carora se afla rezervatia naturala “Raul Tur”, respectiv Calinesti-Oas, Gherta Mica, Livada, Turulung, Agris, Halmeu, Micula, Porumbesti si Lazuri.

 

Grupul-tinta il constituie membrii comunitatilor locale, tur-operatorii interesati de ecoturism si turistii potentiali.

 

Proiectul va fi implementat in parteneriat cu primariile din Porumbesti, Turulung si cu Asociatia “Microregiunea Eco-NaTur”, asociatia a zece comune.

 Cautare