Festivalul oierilor din TimisAsociatia Judeteana de ovine si caprine OVIS BANATIM Timis a organizat, in ziua de 31 mai, cea de-a treia editie a "Festivalului oierilor".

 

Asa cum ne-a obisnuit inca de anul trecut, serbarea campeneasca s-a tinut si anul acesta la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, de la Padurea Verde.

 

Festivalul s-a deschis cu o prezentare de port popular si produse traditionale de stana.

 

Deschiderea oficiala a fost urmata de prezentarea animalelor in cadrul expozitiei de ovine. Membrii asociatiei au adus exemplare de ovine din rase autohtone, rase de carne si hibrizi rezultati in urma incrucisarilor intre rasa Turcana si berbeci de carne adusi din import.

 

 

Dupa prezentarea ovinelor, cei prezenti au degustat produsele traditionale expuse, dupa care participantii au fost premiati.

 

Ziua dedicata "Festivalului Oierilor" s-a încheiat cu o masa festiva cu specific pastoral, prilej cu care au avut loc si o serie de discutii legate de specificul activitatii de crestere a ovinelor in zona Banatului, in principal problema concesionarii pasunilor de catre crescatorii de animale.

 

www.revista-ferma.ro

 


Cautare