Pregatiri pentru Targul Dragaica BuzauPeste 300 de comercianti din opt judete si-au anuntat prezenta la editia 2009 a Targului Dragaica.

 

Pe langa comerciantii traditionali de turta dulce, palarii de pai, cel mai cunoscut targ din Tara Romaneasca a secolului al XV-lea, va fi un prilej de a face cunoscute marcile traditionale: carnatii de Plescoi, covrigii de Buzau, vinul Tamaioasa de Pietroasele si tuica de Patarlagele.

 

Fanica Barla, viceprimarul muncipiului Buzau, a declarat ca "din datele preliminare rezulta ca la editia din acest an vor fi prezenti cu peste 20% mai multi comercianti si producatori, motiv pentru care estimam ca, in pofida crizei economice, va fi depasit recordul de anul trecut, cand s-au inregistrat 100.000 de participanti ".

 

Editia din acest an va avea loc in perioada 10 -24 iunie, in ultima zi existand traditia ca fetele din satele invecinate cu coronite din spice de grau sa colindele lanurile de grau si sa danseze dansul dragaicutelor sau al ielelor, apoi sa o aleaga pe cea mai frumoasa dintre ele, pregatita de maritat.

 

De notat ca Targul Dragaica, vechi de peste cinci secole, a fost considerat in Evul Mediu, targul dintre tari, facilitand schimbul de produse dintre Muntenia si Transilvania.Cautare