Produs traditional - produsul care trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale, sa prezinte o compozitie traditionala sau un mod de productie si/sau de prelucrare care reflecta un procedeu tehnologic de productie si/sau de prelucrare traditional si care se distinge in mod clar de alte
produse similare apartinand aceleiasi categorii.

 

Traditionalitate: elementul sau ansamblul de elemente prin care un produs se distinge in mod clar de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii; nu poate sa se limiteze la o compozitie calitativa sau cantitativa ori la un mod de productie stabilit printr-o reglementare comunitara sau nationala;

 

Atestarea produselor traditionale – recunoasterea traditionalitatii unui produs prin intermediul inregistrarii sale in Registrul de atestare a produselor traditionale.


 


 

Sursa: Ordinul nr.690 din 28.09. 2004 al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, pentru aprobarea Normei privind conditiile si criteriile pentru atestarea produselor traditionale