96 de produse atestate in judetul Brasov


In judeţul Brasov sunt atestate 96 de produse: 41 din carne, 46 din lapte, 3 de panificatie si 6 din peste.

 

Printre produsele traditionale atestate se numara printre altele:

  • cascaval „Poalele Ciucasului”,

  • branza de burduf,

  • telemea de Bran,

  • pastrama de oaie,

  • carnati de porc de Fagaras,

  • piept ardelenesc,

  • paine traditionala de Crihalma etc.

 

Noi am incercat sa identificam acele denumiri de produse care s-ar putea plia pe regulamentul european si tinand cont de geografia judetului, primii catre care ne-am indreptat au fost producatorii de produse traditionale din zonele montane, adica din zona Bran-Moieciu, unde am gasit o asociatie deja formata, este vorba despre Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine din zona Branului. Le-am prezentat conceptul si contextul european si au fost foarte dornici sa colaboreze cu noi pentru ca au ambitii foarte mari de valorificare a produselor lor, inclusiv la export. Pentru ei obtinerea acestui atestat de calitate este o garantie si un bilet de export’’, explica Lucia Romanescu, director executiv al Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti.

 

Din acest motiv, numarul brasovenilor care au dorit sa-si atesteze produsele ca traditionale a crescut in ultima vreme, iar paleta s-a diversificat. La nivelul Brasovului, in ultima perioada s-au atestat si produse din zona prelucrarii pestelui.

 

 

 

Sursa: www.mytex.ro



Cautare