Mustarie si mancare traditionala in Parcul Sebastian, 30.09-2.10.2011



O noua serie a Targurilor de produse traditionale „Festin Romanesc” va debuta in 30 septembrie, in Parcul Sebastian din Bucuresti; acesta va gazdui toate cele cinci editii de toamna-iarna 2011 ale deja celebrelor targuri, unde deliciile culinare traditionale sunt la ele acasa.

 

SONIMPEX SERV COM – producatorul binecunoscutului Magiun de prune Topoloveni – continua sa organizeze in Parcul Sebastian din Capitala, in colaborare cu Primaria Sectorului 5, o noua serie de cinci targuri traditionale romanesti, unde vizitatorii pot face o „calatorie culinara” degustand bunatatile aduse din toata tara si nu numai.

 

Evenimentele sunt programate astfel: 30 septembrie - 2 octombrie, 28-30 octombrie, 11-13 noiembrie, 2-6 decembrie, 17-23 decembrie.

 

Intrucat editiile anterioare ale targurilor „Festin Romanesc” s-au bucurat de succes in randul vizitatorilor, organizatorii ii vor intampina si de aceasta data cu noutati pe iubitorii de mancare traditionala,astfel incat placerea degustarilor sa fie deplina. Astfel, primul targ va fi dedicat recoltelor toamnei bogate, iar atractia acestuia va fi mustaria instalata pe loc, pentru a face ca mustul proaspat sa curga in paharele vizitatorilor.

 

Produsele Fabricii de Magiun de Topoloveni vor fi si ele la mare cautare: zacusca de vinete, dulceturile din fructe fara zahar adaugat si fara conservanti (din cirese negre, visine si afine ecologice) si proaspatul magiun de prune (dulcele sanatos” - dupa cum il caracterizeaza Prof. Gh. Mencinicopschi) ii vor astepta pe consumatorii atenti la sanatatea lor si preocupati sa-si procure din intreg haosul alimentar de pe piata o hrana cat mai „vie”, cu proprietati nutritionale deosebite.

 

Vizitatorii se vor mai putea opri la restaurantul prezent in targ, pentru a servi din mancarurile aburinde: sarmale maramuresene, gratare din carnuri aromate si legume perpelite. Si cum mancarea buna merge bine cu o muzica de calitate, pe targoveti ii va binedispune cantaretul Ion Popa, autorul Imnului Magiunului de prune Topoloveni.

Peste 25 de mici producatori din tara vor mai fi prezenti in Targurile „Festin Romanesc”, pentru a oferi:

  • branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate: cascavele (afumate si neafumate), telemea, urda (dulce si sarata), burduf (simplu si in coaja de brad), specialitati de branza cu verdeturi, casuri (branza fermentata in mod traditional) – oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau (Bacau) si Topoloveni (Arges);

  • carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi): specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut; specialitati secuiesti; pastrame si carnati din carne de vanat; pastrame si carnati din oaie; salamuri, parizer, carnati, toba, muschiuleti crud afumati si traditionali romanesti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati;

  • sarmale maramuresene cu branza, ceapa verde si pasat, sarmale maramuresene de post cu ciuperci si pasat si placinta maramureseana cu branza - produse traditionale atestate din 2009;

  • cafea la nisip;

  • specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti;

  • paine si specialitati de panificatie;

  • miere de albine: miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis, sucuri si braga – oferite de producatori din Blaj (Alba) si Constanta;

  • dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce – oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni;

  • ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga); bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor;

  • obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele.

 

 

Autor: dr. Adina-Gabriela Sava

tel. 0747.089.110

 

 



Cautare