Mezelurile traditionale romanesti vedete la Carnexpo 2011

La targul Carnexpo, deschis in complexul Romaero Baneasa, procesatorii de mezeluri au adus produse apreciate pe intregul continent european.

Sa fie bun si sa nu fie prea scump" - asta cauta vizitatorii sositi ieri la Romaero Baneasa pentru a petrece cateva ore intr-un spatiu care s-a transformat in capitala europeana a mezelurilor. Au si ce vedea: salamuri crud-uscate, sunca, slanina si tot felul de mizilicuri afumate cu diverse arome si alte delicatese care au drept numitor comun reteta traditională romaneasca.

Cu aceasta reteta au si cucerit, comunitatile de romani din strainatate, respectiv cu produse ce pastreaza gustul de acasă, de obicei la cererea lor, si astfel se asigura si vanzarea, dar si notorietatea pe pietele europene.

Pentru a-şi promova produsele, unii procesatori gasesc solutii ingenioase. De exemplu, CarmOlimp şi-a creat o divizie de cofetarie care produce dulciuri si prajituri cu aspect de hot-dog sau cremvusti cu muştar. La acelasi stand puteti intalni si un produs crud-uscat pe care - din motive strict comerciale - l-au numit „Salam demisec".

Pentru a-l omagia pe fondatorul sau, George Naghi, dar si pentru a sustine performanta unor tineri care se confrunta cu mari dificultati materiale, compania Aldis va acorda, de la 1 octombrie, burse lunare in valoare de 500 de lei unui numar de sapte studenti la Agronomie.

Informatii suplimentare:

Expozitia: CARNEXPO 2011

Data: 21 - 24 Septembrie 2011

Domeniu: Expozitie internationala pentru industria carnii

Locatie: Romaero Baneasa, Bucuresti, Romania

Pagina web: carnexpo.ro

 


Cautare