Alte informatii

2.11.2017. Zona montana va beneficia de un sprijin financiar anual de 100 de milioane de euro, incepand din 2018, in baza unui program dedicat, care se va derula pe o perioada de 10 ani.

Viermii sarma (Agriotes spp) sunt raspanditi in toate regiunile tarii dar mai ales in zonele de stepa si silvostepa.

Fuzarioza tulpinilor si arsura spicelor – Fusarium roseum var. graminearum, culmorum sau avenaceum este cunoscuta si sub numele de „inrosirea spicelor”.

La Viena, de Craciun, sunt deschise mai multe targuri de iarna, dar cea mai cunoscuta dintre toate este cea aflata in fata primariei orasului, Rathausplatz.


Tanymecus dilaticollis, are o generatie pe an si iernează in sol la 50-60cm adancime, ca adult.

Boala originara din America de Nord si observata inca din anul 1834 a fost introdusa in Europa, mai intai in Franta, si s-a raspandit peste tot cu mare rapiditate, determinand pagube considerabile plantatiilor viticole.

Ecocert este un organism de inspectie si certificare care isi desfasoara activitatea in conformitate cu standardul international ISO Ghid 65 (EN 45011).

Inainte de a porni o afacere in productia de alimente traditionale si ecologice, ar trebui sa stim ca legislatia prevede obligativitatea existentei unor conditii specifice pe care le putem indeplini.

Pentru o buna reusita a culturilor legumicole este foarte important ca la plantare sa se foloseasca rasaduri viguroase.