Informatii generale

2.11.2017. Zona montana va beneficia de un sprijin financiar anual de 100 de milioane de euro, incepand din 2018, in baza unui program dedicat, care se va derula pe o perioada de 10 ani.


Tanymecus dilaticollis, are o generatie pe an si iernează in sol la 50-60cm adancime, ca adult.

26.04.2017. Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 27 aprilie 2017, orele 18, la Clubul Taranului, la conferinta Taranii, agricultura si subventiile: promisiuni si infundaturi.

Ecocert este un organism de inspectie si certificare care isi desfasoara activitatea in conformitate cu standardul international ISO Ghid 65 (EN 45011).

17.02.2017. Pentru a proteja gainile impotriva pradatorilor se pot planta garduri vii in gospodarie.

Inainte de a porni o afacere in productia de alimente traditionale si ecologice, ar trebui sa stim ca legislatia prevede obligativitatea existentei unor conditii specifice pe care le putem indeplini.

In 2016, producatorii agricoli europeni vor beneficia de programe in valoare de 111 mil. EUR pentru a deschide noi piete in afara Uniunii Europene si a promova consumul produselor agroalimentare in exteriorul si in interiorul UE.

Imensa contributie a albinelor la viata planetei este reprezentata prin polenizarea plantelor entomofile de catre acestea.

Parlamentul italian a dat unda verde pentru un proiect de lege impotriva risipei de alimente.

Pentru o buna reusita a culturilor legumicole este foarte important ca la plantare sa se foloseasca rasaduri viguroase.

Fuzarioza tulpinilor si arsura spicelor – Fusarium roseum var. graminearum, culmorum sau avenaceum este cunoscuta si sub numele de „inrosirea spicelor”.

Viermii sarma (Agriotes spp) sunt raspanditi in toate regiunile tarii dar mai ales in zonele de stepa si silvostepa.