Lasa-te surprins de o nouă aventură de gusturi, arome si texturi unice si delicioase. De la prospetimea fructelor si legumelor ecologice pana la maiestria bucatelor traditionale, aici gasesti intodeauna ceva care iti va incanta simturile.

 

21.01.2018. Casa Capsa, construita in 1852, era simbolul inaltei societati romanesti moderne. Era locul preferat al scriitorilor si poetilor, al ziaristilor, al elitei politice romanesti, ca si al celor mai frumoase si mondene femei.

Read More

21.01.2018. Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.

Read More

20.01.2018. In perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea de a 83-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”, la care Bulgaria va fi tara partenera.

Read More

19.01.2018. Calitatea, originalitatea si traditia de consum au adus migdalelor „Amendoa Coberta de Moncorvo” faima si renume, fiind unul dintre simbolurile localitatii Torre de Moncorvo, Portugalia.

Read More

18.01.2018. Targul international de agricultura din Franta (SIA) isi asteapta vizitatorii cu noutati si in 2018. Targul isi va deschide portile in perioada 24 februarie - 4 martie 2018 la Porte de Versailles.

Read More

16.01.2018. Melasa este un subprodus al rafinarii zaharului, numit in Olanda, „Suikerstroop”, care se facea manual la inceputul secolului al XVII-lea si apoi era produs in fabrici.

Read More

15.01.2018. Reteta de pulpa de iepure la cuptor din Franta:

Read More

10.01.2017. „Citron de Menton” este fructul intreg, proaspat, obtinut din urmatoarele soiuri ale speciei Citrus limon: Adamo, Cerza, Eureka, Santa Teresa si soiul local „Menton”.

Read More

9.01.2018. Indicatia geografica protejata (IGP) „Lenticchia di Altamura” se refera exclusiv la lintea uscata din soiurile Laird si Eston. Acestea fac parte din specia Lens esculenta Moench (sinonime: Ervum lens. L., Lens culinaris Medic.)

Read More

8.01.2018. Istoria branzeturilor Alma este istoria fermierilor si producatorilor de lactate din Bregenzerwald, Austria.

Read More

6.01.2017. Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.

Read More

5.01.2018. „Melekouni” este un preparat dulce traditional produs in insula Rhodos.

Read More

4.01.2017. Sectorul de ceapa din Olanda are în jur de 3000 de producatori, 30-40 de companii de sortare si 10 exportatori principali.

Read More

30.12.2017. Oamenii din Banatului Montan, in noaptea de Anul Nou cinstesc cate un pahar de tuica  fiarta cu nuci.

Read More

27.12.2017. Denumirea „Polvorones de Estepa” IGP, Spania, se utilizeaza in mod traditional pentru a desemna un tip de dulciuri de Craciun fabricat in Estepa.

Read More

27.12.2017. Cartofii „Bamberger Hörnla” fac parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.

Read More

SC TOTO SRL din Maramures, participa la targurile nationale de produse ecologice si traditionale din tara cu produse din carne de porc Mangalita.

Read More

21.12.2017. „Kiełbasa piaszczanska” este un carnat din carne de porc tocata in bucati mari care este conservată prin semiuscare utilizand o marinada de decoct din plante aromatice si sare gema.

Read More

15.12.2017. In Racatau, judetul Cluj, se obtine produsul traditional "Afinata''.

Read More

13.12.2017. Traditia gastronomica din regiunea Mugello, Italia dateaza de la inceputul Evului Mediu si se bazeaza pe ingredientele bucatariei sarace a taranilor, ceea ce necesita alimente proaspete si sezoniere.

Read More

12.12.2017. O reteta din bucataria franceza care merita incercata este ''Truite aux amandes'':

Read More


10.12.2017. SC AURORA COM SRL este o unitate cu profil de abatorizare si productie de preparate din carne din Odobesti, judetul Vrancea

Read More

 

 

08.12.2017. Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare, provenite de la animale ingrasate pana la o greutate de cel putin 135 kg.

Read More

07.12.2017.La Nea Marin”, restaurant cu specific traditional romanesc din zona Vitan Mall Bucuresti vom gasi ciolanul aburit de porc la gratar.

Read More

06.12.2017. Denumirea „Cantucci Toscani” ÍGP Italia, este numele produsului din categoria dulciurilor obtinut prin prepararea unui aluat pe baza de faina, migdale dulci naturale integrale, zahar, oua, unt si miere, copt in cuptor.

Read More

04.12.2017. In ajunul Craciunului, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.

Read More

04.12.2017. Principalalul fel la masa de Craciun, din Grecia, este carnea de miel sau de porc la cuptor.

Read More

4.12.2017. Unii oameni din Rusia, Ucraina, nu mananca nimic in ajunul Craciunului, pana cand apare pe cer, prima stea.

Read More


03.12.2017. La momentul comercializarii, sunca „Coppa di Parma” (IGP) Italia, are forma cilindrica, deloc turtita.

Read More

03.12.2017.Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).

Read More

Cautare