Lasa-te surprins de o nouă aventură de gusturi, arome si texturi unice si delicioase. De la prospetimea fructelor si legumelor ecologice pana la maiestria bucatelor traditionale, aici gasesti intodeauna ceva care iti va incanta simturile.

04.12.2017. In ajunul Craciunului, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.

Read More

04.12.2017. Principalalul fel la masa de Craciun, din Grecia, este carnea de miel sau de porc la cuptor.

Read More

4.12.2017. Unii oameni din Rusia, Ucraina, nu mananca nimic in ajunul Craciunului, pana cand apare pe cer, prima stea.

Read More


03.12.2017. La momentul comercializarii, sunca „Coppa di Parma” (IGP) Italia, are forma cilindrica, deloc turtita.

Read More

03.12.2017.Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).

Read More

03.12.2017. In UE, cuvantul parmezan, mai precis "Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si poate fi utilizat doar pentru a desemna acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emiliadin Nordul Italiei.

Read More

 

03.12.2017. ''Nocciola Romana” este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.   

Read More

Bucataria din Moldova se caracterizeaza prin mancare fina si gustoasa.

Read More

 

01.12.2017. Romanii petrec Ziua Nationala in stil traditional, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade. 

Read More

01.12.2017. Dulceata de trandafir, o delicatesa foarte cautata, este gata sa plece spre consumatori de la ferma ecologica din Topa.

Read More

27.11.2017. Targul de Craciun din Piata Unirii, a fost inaugurat, vineri 24 noiembrie 2017, cand s-a dat startul cumparaturilor de la cele peste 80 de casute cu bunati si cadouri de sarbatori.

Read More

25.11.2017. In perioada 25-26 noiembrie, caravana “Alege oaia!” se afla la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania.

Read More

24.11.2017. A fost depusa luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, documentatia pentru inregistrarea si protejarea denumirii "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.

Read More

24.11.2017. In perioada 27.11.2017-23.12.2017 este deschisa cea mai mare piata de Craciun din Berlin, situata in districtul Spandau.

Read More

23.11.2017. In ziua de 17 noiembrie 2017 a avut loc la Londra, Campionatul Mondial de Cascaval si a 30-a editie a premiilor World Cheese Awards.

Read More

22.11.2017. Cand spui „Festivalul Fructelor de Padure” te gandesti la comuna Cosna, judetul Suceava – zona renumita pentru fructe de padure.

Read More

22.11.2017. Compania Taifun-Tofu GmbH din Freiburg (Germania), avand o istorie de 30 de ani, ofera branza de soia ''Tukan bio & vegan'' din anul 2004.

Read More

Targul de Craciun de la Budapesta a fost desemnat drept „Cel mai frumos targ din Europa" in anul 2008.

Read More


Se anunta un Craciun feeric la Szeged. Ungurii isi primesc turistii cu o sumedenie de surprize. La tarabele de la targurile de Craciun din Szeged se gasesc de la produse traditionale pana la haine si jucarii pentru copii.

Read More

20.11.2017. Palmierul de zahar (Borassus flabellifer) este prezent in Cambodgia, iar din 2005, a fost recunoscut ca emblema a tarii printr-un decret regal.

Read More

17.11.2017. Potrivit Asociatiei Comerciale Organice (OTA), piata americana de produse ecologice se dezvolta foarte mult.

Read More

17.11.2017. Piata de Craciun din Frankfurt atrage in fiecare an mii de oameni care se bucura de cadourile cumparate din frumosul oras german.

Read More

16.11.2017. Frunzele sale subtiri si suple, dar si gustul amarui si acru fac din varza „Varaždinsko zelje” DOP, Croatia, un ingredient esential al mancarurilor traditionale locale.

Read More

15.11.2017.  „Salchichón de Vic” (Llonganissa de Vic) este un carnat traditional din Catalonia, Spania.

Read More

13.11.2017. Carnea proaspata de porc „Kintoa”, DOP, Franta, este obtinuta de la porci din rasa „Pie noir du pays Basque”.

Read More

13.11.2017. Populatia walser, care venit din Elvetia, tara vecina, si stabilita pe teritoriul Ossola, din regiunea Piemonte, Italia, a dezvoltat o tehnica proprie de obtinere a branzeturilor.

Read More

9.11.2017. „Danbo” este unul dintre cele mai renumite branzeturi daneze, cu un gust delicat, usor acid, aromat si usor de taiat.

Read More

8.11.2017. Intre 24 noiembrie si 30 decembrie 2017, se desfasoara Targul de Craciun Cluj-Napoca.

Read More

7.11.2017. Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.

Read More

Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.

Read More

Cautare