Lasa-te surprins de o nouă aventură de gusturi, arome si texturi unice si delicioase. De la prospetimea fructelor si legumelor ecologice pana la maiestria bucatelor traditionale, aici gasesti intodeauna ceva care iti va incanta simturile.

01.02.2018. Denumirea „Beelitzer Spargel” IGP, Germania, se refera la lastarul comestibil al sparanghelului (Asparagus officinalis).

Read More

31.01.2018. ORGANIC INDIA, produce in regim revolutionar de agricultura organica, suplimente naturale certificate organic din cele mai renumite si eficiente plante medicinale ayurvedice.

Read More

31.01.2018. Gordon Prod S.R.L. cu capital 100% romanesc a inregistrat iaurtul, sana si kefirul ca produse montane si alte 4 grupe de produse de lactate ca produse sacuiesti.

Read More

29.01.2017. Brandenburg este un land din Germania, situat în jurul Berlinului care consacra agriculturii ecologice peste 10 % din suprafata.

Read More

29.01.2018. Produsul „Pitina” IGP, Italia, are o forma sferica si se obtine din carne macra si carne grasa, invelita intr-un strat de faina de porumb.

Read More

27.01.2018. Prunele uscate de Leleasca din judetul Olt, atestate traditional, au fost degustate la Targul International Saptamana Verde de la Berlin.

Read More

27.01.2018. Miere „Slavonski med” (DOP) Croatia, este mierea produs de albinele indigene carnica-gri (Apis mellifera carnica – subtipul panonic) din nectarul plantelor melifere sau din secretiile sectiunilor vii ale plantelor.

Read More

26.01.2017. Septelul de bovine care furniza carnea de Salamanca, cu indicatie geografica protejata este obtinut de la femelele reproducatoare din rasa Morucha.

Read More

23.01.2018. S.C. FERMA IP VALEA DOFTANEI S.R.L, judetul Prahova, a inregistrat ''Cascaveaua Valdostana'', in registrul national al produselor montane RNPM, alaturi de Cascavalul si Branza de burduf Valdostana.

Read More

 

Casa Capsa, construita in 1852, era simbolul inaltei societati romanesti moderne. Era locul preferat al scriitorilor si poetilor, al ziaristilor, al elitei politice romanesti, ca si al celor mai frumoase si mondene femei.

Read More

21.01.2018. Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.

Read More

20.01.2018. In perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea de a 83-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”, la care Bulgaria va fi tara partenera.

Read More

Calitatea, originalitatea si traditia de consum au adus migdalelor „Amendoa Coberta de Moncorvo” faima si renume, fiind unul dintre simbolurile localitatii Torre de Moncorvo, Portugalia.

Read More

18.01.2018. Targul international de agricultura din Franta (SIA) isi asteapta vizitatorii cu noutati si in 2018. Targul isi va deschide portile in perioada 24 februarie - 4 martie 2018 la Porte de Versailles.

Read More

16.01.2018. Melasa este un subprodus al rafinarii zaharului, numit in Olanda, „Suikerstroop”, care se facea manual la inceputul secolului al XVII-lea si apoi era produs in fabrici.

Read More

15.01.2018. Reteta de pulpa de iepure la cuptor din Franta:

Read More

10.01.2017. „Citron de Menton” este fructul intreg, proaspat, obtinut din urmatoarele soiuri ale speciei Citrus limon: Adamo, Cerza, Eureka, Santa Teresa si soiul local „Menton”.

Read More

9.01.2018. Indicatia geografica protejata (IGP) „Lenticchia di Altamura” se refera exclusiv la lintea uscata din soiurile Laird si Eston. Acestea fac parte din specia Lens esculenta Moench (sinonime: Ervum lens. L., Lens culinaris Medic.)

Read More

8.01.2018. Istoria branzeturilor Alma este istoria fermierilor si producatorilor de lactate din Bregenzerwald, Austria.

Read More

6.01.2017. Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.

Read More

5.01.2018. „Melekouni” este un preparat dulce traditional produs in insula Rhodos.

Read More

4.01.2017. Sectorul de ceapa din Olanda are în jur de 3000 de producatori, 30-40 de companii de sortare si 10 exportatori principali.

Read More

Oamenii din Banatului Montan, in noaptea de Anul Nou cinstesc cate un pahar de tuica  fiarta cu nuci.

Read More

Denumirea „Polvorones de Estepa” IGP, Spania, se utilizeaza in mod traditional pentru a desemna un tip de dulciuri de Craciun fabricat in Estepa.

Read More

27.12.2017. Cartofii „Bamberger Hörnla” fac parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.

Read More

SC TOTO SRL din Maramures, participa la targurile nationale de produse ecologice si traditionale din tara cu produse din carne de porc Mangalita.

Read More

21.12.2017. „Kiełbasa piaszczanska” este un carnat din carne de porc tocata in bucati mari care este conservată prin semiuscare utilizand o marinada de decoct din plante aromatice si sare gema.

Read More

In Racatau, judetul Cluj, se obtine produsul traditional "Afinata''.

Read More

13.12.2017. Traditia gastronomica din regiunea Mugello, Italia dateaza de la inceputul Evului Mediu si se bazeaza pe ingredientele bucatariei sarace a taranilor, ceea ce necesita alimente proaspete si sezoniere.

Read More

12.12.2017. O reteta din bucataria franceza care merita incercata este ''Truite aux amandes'':

Read More

Cautare