Lasa-te surprins de o nouă aventură de gusturi, arome si texturi unice si delicioase. De la prospetimea fructelor si legumelor ecologice pana la maiestria bucatelor traditionale, aici gasesti intodeauna ceva care iti va incanta simturile.

16.10.2017. Branza „Saint-Nectaire” DOP, Franta, se fabrica in regiunea Monts Dore de mai multe secole, dar numele sau apare in gastronomie in secolul al XVII-lea.

Read More

16.10.2017. Pane di Matera” DOP, Italia, se poate obtine doar din faina grisata remacinata sau gris de grau dur.

Read More

16.10.2017. In perioada 13-15 octombrie 2017, s-a desfasurat in orasul de pe Somes, Targul de toamna Produs de Bucovina.

Read More

11.10.2017. Centrul ecologic de prelucrare a laptelui “Glaserne Molkerei” din Munchehofe este unul din cele mai vizitate obiective ecologice din Germania.

Read More

10.10.2017. Din 12 pana in 15 octombrie 2017 Piata Taraneasca si Mester(Ești)! organizeaza in Parcul National Lia Manoliu Toamna bucuresteana!

Read More

5.10.2017. „Fenalar fra Norge” este o pulpa de miel sau de oaie din Norvegia, sarata, uscata si maturata, uneori afumata care se comercializeaza ca produs maturat sau traditional. 

Read More

5.10.2017. Usturoiului violet de Cadours este un usturoi care se comercializeaza uscat, si se produce din soiurile Germidour si Valdour.

Read More

4.10.2017. Laboratoarele PlantExtrakt au fost infiintate ca firma mixta romano-germana, intr-o zona nepoluata, in mijlocul naturii, la Radaia, langa Cluj-Napoca.

Read More

2.10.2017. Gospodarie taraneasca ecologica Manastireni este situata la 45 kilometri de Cluj.

Read More

1.10.2017. Primaria si Consiliul Local al Comunei Negreni, organizeaza in perioada 05 - 08 octombrie 2017, Targul de toamna "Targul de la Fechetau ".

Read More

30.09.2017. Colacii unguresti sunt tot mai prezenti in punctele de atractie turistica, la expozitii sau la targurile corelate sarbatorilor din diverse orase romanesti.

Read More

27.09.2017. Festivalul de Toamna al Economiei Germane are loc in Piata Unirii, intre 29 septembrie si 1 octombrie. Deschiderea oficiala va fi marcata vineri prin deschiderea butoiului cu bere, urmata de un tur al standurilor si de un concert al fanfarei din Foieni.

Read More

27.09.2014  Cafeneaua Bastille, la fel ca multe alte restaurante ecologice si durabile, se aprovizionaza de la fermierii locali ori de cate ori este posibil. Cu toate acestea, Bastille Cafe din Seatlle, SUA, impreuna cu compania agricola Seattle Urban Farm au facut un pas inainte, pentru aprovizionare cu legume, producand direct pe acoperisul localului.

Read More

25.09.2017. Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.

Read More

24.09.2017  La Cluj s-a deschis ''Colina Farms'', o ferma bio in stil american, cu legume livrate la usa apartamentului si cu o zona de picnic la Vultureni, judetul Cluj.

Read More

22.09.2017. Produsul „Jambon noir de Bigorre”, DOP, din Franta, are partea de jos a piciorului intacta, prima bucata taiata din sunca este rotunda, incluzand intregul capac care ramane acoperit cu un strat de grasime.

Read More

20.09.2017. Boccaccesca 2017 va fi inspirata de parfumul, culoarea si aroma florilor, si va atrage in perioada 6-8 octombrie nenumarati vizitatori pe strazile inguste medievale din Certaldo Alto, Toscana, Italia.

Read More

18.09.2017. Specialitatea Traditionala Garantata „Pastarma govezhda” din Bulgaria, rezulta in urma unei metode de productie traditionale utilizate in procesele de productie care consta in sarare, maturare si uscare.

Read More

13.09.2017. Ceapa cu denumirea de origine Oignon doux de Cevennes este o ceapa tarzie, cultivata pe terase, de culoare de la alb sidefiu la aramiu, cu bulb de forma rotunjita spre romboidala, cu aspect lucios si cu tunici fine si translucide.

Read More

15.07.2017. Provincia Malatya, din Turcia, este considerata Capitala mondiala a caisei.

Read More

23.06.2017. Aloe vera gaseste conditii foarte bune de dezvoltarea in Guastatoya El Progreso din Guatemala, fiind o sursa valoroasa de venit pentru micii fermieri.

Read More

13.06.2017. De vineri pana duminica (16 Iunie – 18 Iunie 2017) producatori din toate zonele tarii isi dau intalnire in Piata Civica din Tulcea.

Read More

9.06.2017. Cafeaua „Kopi Arabika Gayo” IGP, Indonezia, se cultiva la altitudini cuprinse intre 900 m si 1 700 m in zona muntoasa Gayo.

Read More

7.06.2017. Kaufland a inaugurat primul hipermarket estival amenajat intr-un cort pe 6 iunie 2017, in statiunea balneoclimaterica Sovata, judetul Mures.

Read More

6.06.2017. Preparate naturale si traditonale, la preturi avantajoase.

Read More

5.06.2017. Casul Manastur este o branza maturata timp de 4-6 saptamani.

Read More

31.05.2017. Stupavské zelé”, DOP, este o salata de varza murata obtinuta prin fermentarea lactica a verzei crude cultivate fara niciun adaos de conservanti.

Read More

27.04.2017. Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.

Read More

20.04.2017. O noua serie de „Targuri de bunatati romanesti” are loc in Capitala in acest weekend, in parcarile magazinelor Kaufland din cartierele Colentina si Basarab.

Read More

10.04.2017. In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea.

Read More

Cautare