01.12.2017. Peste tot in lume, si la noi, binenteles, se practica comertul cu legume si fructe la poarta fermei.

Intr-o gradina taraneasca pe o suprafata de cateva arii se pot cultiva foarte multe specii de legume si fructe. Un gospodar harnic poate sa-si faca o planificare a productiei, pentru vanzare directa la poarta fermei, incepand din mai si pana in septembrie. Si la noi, in tara, exista o traditie a culturilor de rubarabar (Transilvania) si sparanghel care se pot comercializa incepand din aprilie si maiIn luna iunie sezonul abunda cu arbustii fructiferi de capsun si zmeur. Mai multe soiuri de capsuni se pot cultiva consecutiv pentru a se asigura vanzare pe o perioada lunga de vara, din iunie pana in septembrie. Fructele de zmeura, de asemenea, au un sezon lung de recoltare si sunt disponibile pana la ingheturile din octombrie.

In iulie si iulie putem venii la poarta gradinii pentru vanzare cu alte fructe precum agrisele, coacazelele rosii si negre dar si cu legume, precum: mazarea verde, spanacul, pastaile de fasole, morcovii si dovleceii. Urmeaza din iulie sa oferim in micul stand din fata fermei: rosii, ardei, porumb dulce si vinete. Culturii vor fi produse cat mai natural posibil, folosind gunoiul de grajd compostul de frunze si din resturi organice, produse ecologice pentru tratament (zeama bordeleza, apa de urzica, ceai de coada calului).

Programul de vanzare in fata fermei ar putea avea urmatorul orar:

  • Luni abonati: intre orele 10-17.30 
  • Marti – vineri: intre orele 10-18.00 
  • Sambata: intre orele 9-18 
  • Duminica: intre orele 10-17

Sa nu uitam modul de prezentare! Trebuie sa avem pe cat posibil ambalaje de calitate, etichete corespunzatoare; si panouri publicitare cu un desing deosebit.