Cultura de rosii in gradina biodinamica

Semanatul rosilor se face cand luna este in crestere.

Pentru producerea rasadurilor se foloseste pamant curat, lipsit de seminte de buruieni. Se acopera semintele cu un strat de 1 cm de pamant, tasat usor. Densitatea este de o samanta/cm patrat. Se uda cu un pulverizator, pentru a nu descoperi semintele si se mentine o temperatura constanta intre 18-26 grade Celsius. Maturitatea rasadului, la tomate, are loc la 45 de zile de la insamantare.

Plantarea in camp a rasadurilor, se face dupa ce 3 nopti la rand, cand temperatura solului a fost in jur de 12 grade. La plantarea se lasa cel mult 2-3 perechi de frunze, restul tulpinei se ingroapa orizontal la aproximativ 10 cm adancime. Astfel planta va forma primele etaje de fruncte mult mai jos. Se lasa distanta de 60 de cm intre cuiburi si 90 cm intre randuri. La toate cuiburile se pun 2 rasaduri de rosii, la 5 cm distanta intre ele. Dupa plantare se uda din abundenta, iar in urmatoarele 2-5 zile nu se mai uda, in functie de temperatura si soare. Astfel, rasadurile isi vor dezvolta mai repede radacinile.

In luna august urmeaza perioada de palisare si punerea plantelor pe pari. Parii se infig la 5 cm de tulpina. Se leaga planta de par, pe masura ce creste si nu prea strans. Se va face copilirea prin inlaturarea lastarilor de la baza fiecarei frunze. Taierea se face la 1 cm de tulpina, pentru a preveni cresterea altor lastari noi. Copilirea trebuie facuta saptamanal. Cand mergeti prin gradina vorbiti cu plantele (chiar si in gand). Ele vor simti asta si va vor rasplati cu o recolta bogata. Plantelor le place si muzica simfonica.

 


Cautare