Gradinile turn, o solutie durabila in viitor

Daca suntem pregatiti sa cultivam mai usor legume, ierburile, fructele si florile proprii putem sa ne cumpara mini gradini turn .

In gradina verticala, aeropura putem incepe sa crestem cate 20 de plante, tot anul, la pretul de 45,25 dolari/gradina turn. Odata cu gradina turn mai primim samanta nemodificata genetic de rosii din diferite soiuri, ardei gras, castraveti, vinete, salata Gourmet si busuioc. Pentru germinare primim tava pentru germinare, 20 de cuburi de vata minerala, vase de masurat, pompa, cronometru, tuburi de scurgere, ingrasaminte si adjuvanti de pH.

In regiunile desertice sau izolate ale lumii, gradinile turn ar fi singura solutie pentru a obtine hrana mai sanatoasa si mai durabila. Gradinile turn se pot folosi in scoli pentru ai invata pe elevi despre importanta consumului de fructe si legume proaspete in comunitatile locale. In apropierea cantinelor scolare sau restauranelor urbane se pot infiinta numeroase gradini turn. Cu o sera impresionanta de 26.000 de metri patrati, Ferma Scissortail din Oklahoma este cea mai mare ferma verticala aeroponica din America de Nord. Gradinile turn ofera o forma durabila de crestere a alimentelor datorita faptul ca utilizeaza cu 90% mai putina apa in comparatie cu agricultura traditionala.

 

 


Cautare