Combaterea paianjenului rosu cu usturoi

Mirosul de usturoi alunga paianjenii rosii si paduchii de frunze, iar substantele sale impiedica incoltirea, opresc si raspandesc fainarea.

Acarienii rosii sau galbeni mai mici de 1 mm, traiesc in panze vizibile pe dosul frunzelor si mai tarziu pe codite. Pe fata frunzelor se formeaza cercuri din puncte galbene, frunzele se ofilesc si cad. Putem prevenii inmultirea paianjenului rosu daca nu inghesuim plantele unele langa altele. Combaterea acarienilor se face prin stropiri cu infuzie de usturoi iar portiunile atacate se elimina. In caz de infestare grava se taie intreaga planta.

Infuzia de usturoi: pentru o solutie de 0,5 l se ia o lingurita de usturoi zdrobit. Acesta se opareste cu 0,5 litri de apa clocotita si se laza la infuzat 10 minute. Apoi se strecoara si se raceste.

 


Cautare