Fermierul rebel

Josef Holzer este un fermier in domeniul agriculturii naturale, care s-a nascut in Salzburg, Austria.

El a fost numit „fermierul rebel” deoarece nu a revenit la agricultura conventionala, in ciuda faptului ca a fost amendat si amenintat cu inchisoarea pentru fapte precum netunderea pomilor fructiferi.

A preluat de la parintii ferma montana, in 1962, si a dus munca de pionierat in utilizarea tehnicilor de agricultura ecologica si permacultura, la inaltimi de peste 1500 de metri, dupa ce a a dat gres in folosirea agriculturii conventionale. 

O metoda a sa, recunoscuta azi pe plan mondial, este utilizarea suprafetelor acvatice pe post de  reflector pentru sporirea coeficientului de incalzire solara pasiva, precum si folosirea microclimatului creat prin dezgolirea rocilor montane in scopul extinderii zonei benefice  plantelor învecinate.

El este consultant international in domeniul agriculturii naturale. Holzer organizeaza seminarii de permacultura la ferma sa si in intreaga lume. A scris cateva carti si lucreaza In calitate de consilier pentru agricultura ecologica. A realizat proiecte de permacultura in Scotia, Tailanda, Austria, Brazilia, Columbia, SUA (Montana), etc.

Mai mult >>

 


Cautare