Plantele parfumate care prefera umbra

De multe ori gradinile cu multa umbra impresioneaza prin frunzele de forme si culori diferite si prin parfumul puternic pe care il raspandesc.

La proiectarea unei gradini este important sa se tina cont ca in locurile umbrite vegeteaza bine florile care infloresc primavara devreme precum ghioceii, zambilele si viorelele. Primulele infloresc la bazele pomilor fructiferi, iar radacinile lor au un miros intens de anason si panselute.

Bijuteria locurilor umbroase din gradina sunt toporasii. Un parfum ametitor au florile catifelate ale speciei Konigin Charlotte, care prefera locurile semiumbrite si solurile calcaroase, cu permeabilitate mare.

Florile albe gratioase ale lacrimiorelor, formeaza un contrast deosebit cu verdele crud ale frunzelor si emana un parfum inconfundabil chiar si la umbra.

Daca se planteaza regina-noptii, crinul de padure, crinul de toamna si vinetica se obtine un strat deosebit de flori perene la umbra. Cu ajutorul unor plante ca dretele, priboiul, Pachysandra terminalis, obtinem in locuri umbroase arome parfumate si o oaza de lumina.

 


Cautare