Totul despre tractorasele de tuns iarba

Gazonul se compune dintr-un amestec de diferite tipuri de iarba, ce devine loc de joaca pentru cei mici, adapost pentru diverse vietuitoare de dimensiuni mici sau loc de picnic pentru mesele de vara in familie. Acesta are capacitatea de a schimba aspectul curtilor, oferind impresia de curat si spatios. Pentru ca gazonul sa isi pastreze un aspect sanatos trebuie udat, tuns, fertilizat, scarificat si greblat.

Lucrarile de calitate se realizeaza cu practici, echipamente si unelte pe masura, capabile sa ofere rezultatele dorite. Un tractoras de tuns iarba este un astfel de exemplu, acesta utilizandu-se cu precadere pentru operatiuni de tundere de pe suprafete intinse de teren.

 

Tipuri de colectarea ierbii

Majoritatea tractoraselor de tuns iarba dispun de mecanism de tundere multifunctional. Acestea se pot folosi atat pentru tunderea gazonului, cat si pentru fertilizarea solului, datorita functiei de mulching. Materialul tuns este tocat fin si raspandit pe gazon, oferind solului o serie de substante nutritive. De asemenea, tunderea cu colectare este extrem de avantajoasa, intrucat operatiunea se realizeaza in mod rapid, fara batai de cap. Iarba se colecteaza in cos prin intermediul unei guri de evacuare, acesta golindu-se in momentul in care atinge capacitatea maxima de umplere.

 

Avantajele tractoraselor de tuns iarba

In momentul actual, pe piata exista o gama variata de tractorase de tuns iarba, proiectate in asa maniera incat sa minimizeze eforturile depuse de utilizator si sa maximizeze beneficiile utilizarii. Acestea sunt usor de intretinut. In momentul in care lamele nu mai taie foarte bine, se demonteaza simplu si rapid pentru ascutire. Majoritatea modelelor existente pe piata dispun de posibilitate de reglare a inaltimii si a latimii de taiere, in anumite intervale.

Nici ergonomia nu a fost neglijata de marii producatori. Tractoresele de gazon dispun de scaune confortabile si reglabile in functie de postura operatorului, comenzile sunt aranjate in asa maniera incat sa fie simplu de intuit, iar cele mai multe modele dispun de afisaj LCD. Pot dispune de indicator de baterie sau indicator al nvelului de umplere al cosului colector. 

Spre deosebire de masinile de tuns iarba, tractorasele ofera avantajul lucrarii unor suprafete mult mai extinse de teren. Cosurile colectoare au capacitati foarte mari, pentru o munca cursiva, lipsita de intreruperi. De asemenea, acestea se golesc simplu si rapid, prin comanda automata. Desigur, in functie de producator si modelul ales, dotarile si echiparile de serie difera. 

Un alt avantaj al acestor utilaje de gradina este versatilitatea de care dau dovada. Ele se pot accesoriza cu lame pentru zapada, perii sau remorci, astfel incat sa pot utiliza pentru o gama larga de activitati din gospodarie. Astfel, pretul de achizite se amortizeaza intr-un timp foarte scurt, devenind investitii pretioase.
 

 

Cei mai apreciati producatori

Orice posibil cumparator vrea sa afle care este cel mai bun tractoras de tuns iarba. Acest aspect depinde de nevoile specifice ale acestuia. De regula, cele mai apreciate astfel de unelte sunt cele din gama unor producatori de renume, precum: John Deere, Viking, Grillo, Gianni Ferari sau Honda. Vorbim de o serie de producatori pentru piata internationala, a caror nume au ajuns sa fie asociate astazi cu garantia calitatii. 

Oricare din modelele producatorilor mentionati anterior sunt fabricate din materiale calitative, facand fata cu brio activitatilor de tundere a gazonului. In situatia in care sunteti in cautarea unui tractoras care sa faca fata unor terenuri accidentate sau in panta, Grillo a conceput special o gama care sa faca fata cerintelor: Climber. 

Indiferent de modelul de tractoras ales, un lucru este cert: este de preferat sa investiti financiar intr-un model calitativ, decat sa cheltuiti mai putin pe echipamente de calitate indoielnica. 

 


Cautare