Ferma urbana

In lumea, potrivit datelor FAO, exista 800 de milioane de fermieri urbani care produc 11% din alimente consumate in orase.

Caracteristicile agriculturii urbane sunt urmatoare:

  • este o activitate temporara, nascuta in locurile si spatiile nefolosite si ramase disponibile pana cand este inlocuita de alte activitati;

  • este o activitate marginala pentru supravietuire, ce are un rol important in dezvoltarea economiei locale, crearea de intreprinderi mici si oportunitati de noi locuri de munca.

Orasele se extind tot mai mult, iar acest fenomen este numit "expansiune urbana", si duce la crearea unor bioregiunii rural-urbane. Orasul se extinde in mediul rural, absorbind nucleele periferice, si creeaza astfel spatii destinate productiei agricole. Potrivit FAO, urbanizarea in viitor, se va face prin promovarea oraselor verzi ca raspuns la saracia larg raspandita, in special in orasele mari. Gradina urbana este instrumentul cel mai direct pentru a aduna oamenii impreuna sa lucreze pentru un scop comun, pentru a mentine comunitatea si de a asigura securitatea alimentară.

In Chicago, o companie agricola produce pe acoperisurile fabricilor si centrelor comerciale, prin tehnica hidroponica de 3 ori mai mult legume ca la tara prin cultivare traditionala. O companie din Londra cultiva cu lumini in sistem hidroponic, aproximativ 33 km de tuneluri si exemplele pot continua. Agricultura urbana mondiala se schimba, este o revolutie de mare impact cultural pe care o traim, de care trebuie sa profitam prin oportunitatile ivite. Viitorul ne permite sa producem alimente pentru copii nostri in gradini tot mai aproape de domiciliul urban.

 

 


Cautare