Gradinile Schrebergärten

Gradinile ornamentale si de zarzavat au primit in Germania, denumirea de Schrebergärten.

Gradinile poarta numele doctorului Daniel Scherbert, cel care a creat prima gradina de acest gen, descoperand cat este de sanatoasa munca si odihna efectuata in aer liber.

In general gradinile Schrebergärten sunt formate din casute si terenul destinat gradinaritului. Au in jur de 1000 mp si pot fi achizitionate in Germania, la preturi mult mai mici decat al caselor obisnuite cu sume cuprinse intre cateva mii si cateva zeci de mii de euro, in functie de dotari si amplasament.

Micile casute cu gradini se gasesc in afara oraselor germane dar si in zone intinse din orase. Unele gradini Schrebergärten dovedesc faptul ca proprietarii lor ridica amenajarile peisagistice la nivel de arta. Dragostea lor fata de natura se reflecta in fiecare plantuta. Este o senzaţie de frumusete ordonata, specifica gradinilor germane, ai caror stapani dovedesc un ochi antrenat in directia perfectiunii. In micile gradini Schrebergärten, gardurile de lemn isi pierd sobrietatea printre tufele de flori frumos colorate, iar combinatia intre gradina de zarzavaturi si cea ornamentala e incantatoare.

 

 


Cautare