Combatere originala a melcilor din gradina

O britanica suparata ca legumele ei pretioase erau distruse de melcii care aparusera din abundenta in gradina sa s-a gandit sa-i invinga cu propriile arme, mancandu-i.

Oriole Parker-Rhodes, din Anglia, nu a vrut sa-si otraveasca melcii care i-au invadat gradina de legume, pentru ca acest lucru este impotriva principiilor ei. In schimb, n-a stat pe ganduri si a invatat sa-i gateasca de la francezi, alegandu-se cu delicatese la masa.

Asa a obtinut si mese diversificate si legume nevatamate. Potrivit acesteia, melcii sunt o buna sursa de proteine, iar carnea lor este mult mai slaba decat cea de vita. In plus, nu trebuie sa scoata din buzunar niciun penny.

Inainte de a-i gati, intreprinzatoarea gospodina, ii prinde cand sunt la maturitate si ii gazduieste in casa timp de o saptamana. Aici ii pune la regim, hranindu-i cu salata, ceapa si mere, inainte de a-i lasa, apoi, sa posteasca, timp de doua zile, pentru a fi sigura ca au stomacul curat.

Urmatoarea etapa, gatirea, si astfel pregateste: 12 melci de gradina, verdeata, ceapa, ustoroi, unt topit si jumatate de sticla de vin.

Melcii sunt fierti timp de 5 minute, dupa care sunt scosi din cochilii. Se continua apoi fierberea, in apa si vin, timp de o ora. Melcii sunt pusi, apoi, din nou in cochilii. Intre timp se face o pasta din unt, ceapa, usturoi si verdeata si se adauga peste melci. Se introduc la cuptor, unde se lasa 20 de minute, la foc mediu.
Potrivit britanicei, melcii nu simt nicio durere cand sunt introdusi in apa care fierbe, ei fiind deja inconstienti in urma celor doua zile de inanitie.

In timp ce cei cu dare de mana primesc pe farfurie, la restaurant, cate 6 melci, Doamna Oriole Parker-Rhodes este fericita ca poate manca 12 melci din productie proprie.

Acum, britanica de 57 de ani, cauta tot felul de retete culinare de melci si corespondeaza in special cu gospodinele din Franta.

 

 


Cautare