Hugelkultur

Sistemul de policultura „hugelkultur” poate fi construit manual sau cu ajutorul masinilor si utilajelor atat in spatiul urban cat si in cel rural.

Sepp Holzer, renumitul specialist in permacultura, in cadrul unui proiect realizat in Dayton, Montana, a construit un kilometru de paturi in luna mai a anului 2012, iar imaginile filmate la mijlocul lunii septembrie arata rezultatatele obtinute, inclusiv vegetatia uscata din jurul proiectului.

Michael Billington, managerul proiectului, spune ca paturile nu au fost irigate sau fertilizate, deoarece a fost adaugat mulci si seminte de plante care extrag mineralele din adancime si le aduc prin radacini la suprafata. La construirea patului s-au folosit lemne si crengi care au fost acoperite cu pamant. Pe partile laterale crengile au fost fixate cu cuie din lemn pentru a fixa mulciul si pamantul. Dupa trei ani cand materialul lemnos a putrezit cresterea plantelor a fost de cinci ori mai mare. Sistemul „Hugelkultur” permite extinderea perioadei de vegetatie, a plantelor, de la 90 la 150 de zile.

 

 


Cautare