Gradina de flori salbatice

Floarea salbatica este o floare care creste in mod natural, fara nici un ajutor. Cele mai multe traiesc pe soluri sarace si sunt bine adaptate in mediul lor natural.

Florile salbatice nu au nevoie de polenizare, de fertilizare, plivit, sau orice alta interventie umana, cu toate ca multe dintre ele au fost inmultite si adaptate sa creasca in gradinile noastre. Gradina de flori salbatice poate fi de mai multe tipuri. Daca floarea creste doar in anumite zone si nu a fost transferata in alte locuri, gradina respectiva este una indigena sau nativa. Altele, sunt gradini cu flori naturalizate, daca sunt aduse din alte tari sau continente si sunt adaptat noilor conditii fara interventia omului. Florile salbatice sunt plante naturale rezistente, care cresc fara ajutor, deoarece sunt bine adaptate sa se dezvolte in orice tip de sol, indiferent daca este fertil sau sarac in ingrasaminte. Aceasta rezistenta a facut ca mai multe specii sa fie cultivate in gradinile noastre. Gura leului, carciumaresele sau alte specii au fost initial flori salbatice dar o parte dintre ele si-au pastrat forma naturala. Altele in schimb au fost incrucisate si sunt cultivate in sere, pentru frumusetea lor. In ciuda naturii lor rezistente si capacitatii de a supravietui intr-un sol sarac multe flori salbatice nu traiesc mult timp dupa ce au fost transplantate, si mutate in alta parte. O serie de flori salbatice au disparut dupa ce au fost eliminate din mediul lor nativ.

Cel mai important factor care se ia in considerare atunci cand plantam florile salbatice il reprezinta compatibilitatea la noile conditii. De exemplu, florile salbatice care cresc in zonele temperate nu merg in zonele mai calde si invers. Al doilea factor este spatiul. Multe flori salbatice dispar pentruca nu au spatiu suficient pentru a creste si a se dezvolta. Al treilea factor este concurenta intre specii, si astfel unele flori salbatice se vor inmultii foarte mult si nu vom mai scapa de ele. Pentru a vedea toate aspectele, inainte de a avea o gradina de flori salbatice trebuie sa mergem si sa vedem cum traiesc florile respective in mediul lor natural.

Multi gradinari folosesc paturile de flori salbatice la marginea terenurilor, sau la granita cu alte tipuri de amenajari peisagere. Gradinile mici de flori salbatice se pot cultiva chiar in interior, in ghivece. Gradinile de flori salbatice sunt adesea infiintate la margine autostrazilor pentru a infrumuseta caile rutiere. Gradinile pot fi infiintate, de asemenea, pe tematici: poienita padure, flori de camp, flori de munte. Pentru gradina ce imita o pajiste se cauta specii cu flori mici precum margaretele, panselutele si clopoteii. Multi designeri peisagisti recomanda sa incepeti cu o gradina de flori salbatice de lunca intr-o zona unde avem deja iarba din abundenta. Gradinile cu flori salbatice au castigat o mare popularitate, si plicurile cu seminte se gasesc din ce in ce mai mult in comert. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa vedeti daca conditiile pe care le aveti in gradina dumneavoastra se potrivesc cu mediul nativ al florilor salbatice pe care le veti cumpara. De obicei, floricultorii sau comerciantii de seminte, va pot ajuta in alegerea speciilor de flori salbatice.

 

 


Cautare