Mierea de pin din Alsacia este o miere autentica suta la suta.

 

Eticheta miere rosie de pin garanteaza o calitate superioara de gust si caracteristici organoleptice specifice de miere din acest copac.

 

Miere de pin indeplineste criteriile specifice din punct de vedere: a pregatirii stupilor, data si locul de migrare in functie de plantele din genul Abies si Picea; a recoltarea mierii; a extractiei la rece si filtrarii; a maturarii, depozitarii si ambalarii (in borcane de sticla 500 g) intr-o temperatura controlata;

 

Pentru aceasta miere se aplica controle prin care se verifica caietul de sarcini de catre un organism independent de certificare QUALUNION. Se iau mostre de miere pentru fiecare lot si se examineaza in laboratorul CETAMA.

 

De asemenea se asigura trasabilitatea mierii de brad pana la comercializare. Controlul trasabilitatii mierei de brad este asigurata prin tinerea evidentei etichetelor care se confrunta cu declaratiile de cultura. Se gaseste pe fiecare borcan de miere 500 g o eticheta cu conditiile si reglementarile in vigoare, numerotate pe loturi. Pentru o productie de 1000 kg, producătorul primeste de la biroul SPMA 2000 etichete numerotate intr-o serie continua.

 

Caliatile mierii sunt reflectate de catre un juriu la concursul anual de la Colmar pentru toate tipurile de miere (poliflora, salcam, tei, castani, padure de pin sau de Munte).

 

Mierea de pin din Alsacia este protejata la nivelul Uniunii Europene incepand de la 1 ianuarie 2007. Prin asta se recunoastere, reputatia si autenticitatea alsaciana a a mierii.

 

Concursul regional de miere de la Colmar. Acest concurs se bazează pe o analiza chimica a fiecarui esantion de miere, urmata de o analiza senzorială realizata de un grup de  de specialisti In 2007 de exemplu sau decernat urmatoarele medalii:

Medalia de aur: Mierea poliflora;

Medalie de argint: mierea de acacia;

Medalie de bronz: mierea de castan.

 

Mai multe informatii despre mierea de Alsacia gasite pe:

www.miel-alsace.com