Usturoiul Voghiera este un produs de nisa din Italia, care permite producatorilor un venit garantat in prezent.

 

In zona Voghiera se produce un usturoi omogen, de dimensiune excelenta, de culoare alba si stralucitoare, si cu un randament foarte bun la hectar.

 

Pentru a consolida aceasta productie, municipalitatea locala a inceput o promovare a produsului din 1996 pana in prezent  prin expozitii si evenimente de promovare.

 

In 2000 a fost format Consortiul Producatorilor de usturoi Voghiera cu obiectivul clar de a obtine recunoasterea DOP de catre Ministerul Agriculturii si Padurilor si de a ameliora soiului local Voghiera.

 

Pentru a atinge aceste scopuri sa realizat un parteneriat cu Universitatea din Ferrara, care a pus la dispozitia asociatiei 3 linii de usturoi.

 

Usturoiul a obtinut in mai 2007, protectia la nivel national si in mai 2010 protectia la nivel european.

 

Usturoiul este cultivat in comunele Voghiera, Masi Torello Portomaggiore, Argenta Ferrara in conformitate cu specificatiile productiei si este certificat de catre o institutie de audit extern, din regiunea Emilia Romagna, in toate etapele de productie si de prelucrare.

 

 

Sursa: www.agliodivoghiera.com