15.11.2017.  „Salchichón de Vic” (Llonganissa de Vic) este un carnat traditional din Catalonia, Spania.

Carnatul este obtinut din carne de porc macra, grasime, zahar, sare si piper, acestea fiind singurele condimente. Carnea este tocata, macerata, invelita in membrana si apoi maturata. Carnatul se caracterizeaza printr-un aspect extern rugos, membrana lipindu-se de amestecul de carne, o forma cilindrica mai mult sau mai putin regulata si o culoare exterioara albicioasa, datorata florei fungice, care, in timp, devine maroniu-violeta. In interior, sunt vizibile cuburile de grasime si boabele de piper. Are miros si gust caracteristice si placute, datorate condimentelor si procesului de maturare.

Plana de Vic”, este o campie caracterizata de conditii agricole extraordinare si de un numar mare de ferme si mici asezari rurale. „Salchichón de Vic” era preparat in casele taranilor din zona, fiind un mod de a conserva bucati de carne de calitate superioară. Există referiri scrise despre carnat, care dateaza inca din anul 1456. Este cunoscut faptul ca printre amatorii de carnati „Salchichón de Vic” se numara insusi regele Alfonso XIII. Astfel, Vic si carnatii sai sunt asociati de o lunga perioada de timp ca numele si prenumele marilor familii si, in timp, aceasta asociere a devenit un mic tezaur.