Busuiocul genovez "Genovese Basil"


Produs DOP din Italia

 

Categoria: legume, fructe si cereale

 

Regiunea: Liguria

 

Provincia: Genova, Imperia, Savona

 

Busuiocul "Genovese Basil" este una dintre cele aromate legume.

 

In cultura se utilizeaza soiuri si varietati selectionate cu anumite caracteristici vegetale: inaltime medie, densitate medie, forma medie spre mare, si cu o densitate medie a frunzisului, etc.

 


Culturile sunt atat in camp cat si in sere.  Cele din sera se vor cultiva pe tot parcursul anului.

 

Se comercializeaza sub forma de buchete alcatuite din 3-10 plante. Pachetele sunt formate din 10 asemenea buchete.

 

Busuiocul a fost introdus in Italia de catre romani care credeau in proprietatile sale de vindecatoare.

 

Busuiocul "Genovese Basil" se caracterizeaza printr-un gust si un parfum care il distinge de produsele similare. Busuiocul este un condiment apreciat in bucataria italieneasca. Frunzele acestei plante sunt folosite proaspete pentru a da o savoare aparte mancarurilor.

 

Busuiocul este o sursa importanta de fier, calciu si vitamina A, continand si vitamina B 6, magneziu si potasiu.

 

Urmatoarele mancarurile sau alimentele primesc un gust mai bun datorita aromei de busuioc: rosiile; garnitura pentru legume sau pui;  frunzele de busuioc subtiri taiate amestecate in maioneza fac un sos bun pentru peste; puiul fript; in combinatie cu sosuri sau gemuri de capsuni, zmeura sau prune.

 

De cele mai multe ori, insa, busuiocul se foloseste in cinele pregatite indelung, care necesita un plus de culoare, de prospetime si de aroma sau pentru sosul pesto.

 

Pentru italieni sos pesto inseamna neaparat sosul de baza, care se serveste la paste. In acelasi timp acest sos pesto este considerat unul din cele mai ivechi sosuri pe baza de ulei de masline. La originea lui se afla un sos preparat din usturoi si un condiment (numit garum) obtinut din plante aromatice. In prezent, reteta clasica de sos pesto contine: frunze de busuioc, usturoi, alune, ulei de masline si branza Parmigiano Reggiano. Regiunea Liguria, din Italia, a devenit faimoasa pentru metoda in care se pregateste acest sos. Frunzele de busuioc nu trebuie sa aiba mai mult de 2 luni, se macina manual, printr-o metoda care sa le intensifice parfumul.



Cautare