Italia, Franta, Spania

31.03.2017. Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.

Primele referiri la calitatea superioara a pepenilor verzi din provincia provinciei Reggio Emilia dateaza din secolul al XVI-lea.

22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.

In Franta, carnea de vita si de oaie este utilizata pentru a crea preparate deosebit de gustoase.

9.02.2017. Tortas de Aceite de Castilleja de la Cuesta este o specialitate traditionala garantata din Spania.

Poulet du Perigord” IGP, Franta, este un pui provenit din rase de pasari cu crestere lenta, de tipul gat golas.

7.02.2017. "Raclette de Savoie" IGP, Franta, este o branza presata nefiarta, preparata din lapte de vaca.

Saucisson sec d’Auvergne” este un carnat fermentat si apoi uscat, compus dintr-un amestec de carne de porc tocata, sarata, si codimentata cu mult usturoi.

Burrata di Andria” IGP, Italia, este o branza tipica din regiunea Apulia, deosebita de celelalte branzeturi gratie tehnicii de prelucrare particulare.

Pozitia geografica unica a Siciliei creeaza conditiile naturale pentru obtinerea unui ulei de masline extravirgin cu caracteristicile chimico-fizice deosebite.

Carnea de vita Vacuno del Pais Vasco (Euskal Okela), Spania, este apreciata pentru aroma, finetea, si suculenta ei, deoarece, vitele sunt crescute in trashumanta, pe pasune, in aer liber, tot timpul anului.