Italia, Franta, Spania

21.01.2018. Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.

12.12.2017. O reteta din bucataria franceza care merita incercata este ''Truite aux amandes'':

15.01.2018. Reteta de pulpa de iepure la cuptor din Franta:

06.12.2017. Denumirea „Cantucci Toscani” ÍGP Italia, este numele produsului din categoria dulciurilor obtinut prin prepararea unui aluat pe baza de faina, migdale dulci naturale integrale, zahar, oua, unt si miere, copt in cuptor.

10.01.2017. „Citron de Menton” este fructul intreg, proaspat, obtinut din urmatoarele soiuri ale speciei Citrus limon: Adamo, Cerza, Eureka, Santa Teresa si soiul local „Menton”.


03.12.2017. La momentul comercializarii, sunca „Coppa di Parma” (IGP) Italia, are forma cilindrica, deloc turtita.

9.01.2018. Indicatia geografica protejata (IGP) „Lenticchia di Altamura” se refera exclusiv la lintea uscata din soiurile Laird si Eston. Acestea fac parte din specia Lens esculenta Moench (sinonime: Ervum lens. L., Lens culinaris Medic.)

03.12.2017.Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).

27.12.2017. Denumirea „Polvorones de Estepa” IGP, Spania, se utilizeaza in mod traditional pentru a desemna un tip de dulciuri de Craciun fabricat in Estepa.

03.12.2017. In UE, cuvantul parmezan, mai precis "Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si poate fi utilizat doar pentru a desemna acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emiliadin Nordul Italiei.

13.12.2017. Traditia gastronomica din regiunea Mugello, Italia dateaza de la inceputul Evului Mediu si se bazeaza pe ingredientele bucatariei sarace a taranilor, ceea ce necesita alimente proaspete si sezoniere.

 

03.12.2017. ''Nocciola Romana” este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.