Pogacele din Slovenia

Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".

In data de 3 martie 2010, a fost indrodus in Registrul de specialitati traditionale garantate produsul “pogača Belokranjska”

 

Cum se face pogacea din Slovenia ?

 

Ingrediente:

  • 1 kg faina

  • 2 linguri de sare

  • 1 zahar TBS

  • 2 linguri de ulei

  • 2 pachete de drojdie uscate

  • Aprox. 0,7 l apa calda

Se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat.

Se lasa sa creasca 30 de minute.

Se intinde aluatul in mod uniform pe o tava de copt, se cresteaza in patrate si se smaltuiesc cu ou batut.

Pogacea pot fi presarate cu sare.

Se coace in cuptor incins, aproximativ 45 de minute la 200 ° C.

 

 


Cautare