Caisele "Wachauer Marille" din Austria


Produs DOP din Austria

Caisele Wachauer Marille DOP apartin familiei Rosaceae, subfamiliei Prunoideae si gen. Prunus.

Metoda de cultivare

Caisele Wachauer Marille DOP cresc pe pomi de 3 metri in inaltime.

Caise, care se caracterizeaza printr-o inflorire foarte timpurie, prefera un climat uscat si sol rece, nu prea umed, mai ales in fazele critice de crestere si de maturizare a fructelor.

Caise sunt cultivate in zona Sunny aproape de Dunare.

Recoltarea manuala necesita multa forta de munca, motiv pentru care suprafetele cultivate la nivel de ferma sunt limitate.

Coacerea esalonată a fructelor necesita aproximativ cinci etape de recoltare. Numai fructele, ajunse la maturitate deplina sunt preluate pentru a fi vandute direct sau cu amanuntul.

Aspect si Gust

Caisele Wachauer Marille DOP au o culoare galben-portocaliu, un gust dulce si putin acrişor. Sunt suculente si cantaresc intre 45 si 60 gr./buc. Continutul ridicat de zahar si aciditatea da fructelor o aroma specifica.

Zone de productie

Caisele Wachauer Marille DOP au o arie de productie ce consta in urmatoarele orase: Aggsbach-Markt, Albrechtsberg, Bergern IM Dunkelsteinerwald, Dürnstein, Furth, Gedersdorf, Krems, Maria Laach, Mautern, etc.situate in landul Austria Inferioara.

Istoricul

Prima referinta scrisa a fructelor cu numele Maryln, care apoi au evoluat in Marille, dateaza din anul 1509. Se pare ca caisul, originar din China, cunoscut inca din anul 3000 i.Hr., a ajuns in Italia in jur de anul 100 i.Hr. si probabil, in aceeasi perioada, a fost introdus, in valea austriaca Wachau. In timp, caisele au devenit parte din traditia locala, dupa cum marturiseste prezenta lor in gradinile oamenilor din zona.

Gastronomie

Caiasele Wachauer Marille DOP nu se conserva atat de bine in stare proaspata datorita faptului ca delicate si foarte perisabile. Cu toate acestea, depozitarea fructelor procesate, uscate, sub forma de siropuri sau marmelada este mai usoara, chiar si pentru perioade lungi de timp.

Caisele Wachauer Marille DOP, cuprind mai multe specialitati inclusiv lichior de caise si un brandy tipic austriac. Celebri coltunasi cu caise Marilleknödel, reprezinta un un preparat culinar recunoscut in intreaga Austrie.

Marketing

Produsul este vandut ca Wachauer Marille DOP in mai multe variante in functie de soiuri. Acesta este comercializat in starea sa naturala, sau sub forma degem, suc de fructe si distilat.

Caracteristici distinctive. Aroma incomparabila a caiselor Wachauer Marille DOP este data de variatiile mari de temperatura intre zi si noapte din zona de cultivarea, mai ales in perioada de maturare.

 


Cautare