Lichiorul vrajitoarelor

Schierker Feuerstein este un lichior traditional german amarui, pe baza de plante, cu un continut de alcool de 35%.

El este produs in satul Schierke, situat in regiunea Upper Harz Saxonia-Anhalt, Germania. Datorita culorii de rosu-brun, lichiorul este numit dupa stanca ''Feuersteinklippe'', ce reprezinta o formatiune de roci din apropierea satului. Reteta a fost dezvoltata de catre farmacistul Willy Drube si brevetata in 1924.

Realizata conform retetei originale bine pazita, bautura Schierker Feuerstein, are la baza pelinul, (arbustul amar Artemisia) si este indicata ca tratament contra bacteriiilor si viermilor intestinali. Lichiorul Schierker Feuerstein se recomanda a fi pastrat la rece si servit cu gheata. Poate fi un ingredient ideal pentru diferite cocktailuri.

Legenda spune ca vrajitoarele se intalnesc la stanca Feuersteinklippe, pe care isi pregatesc vrajile si descantecele, inclusiv bautara din pelin. In ultimii ani, mii de vizitatori din toata Germania fac un pelerinaj, in muntii Harz, pentru a sarbatorii marea petrecere din Schierke, pe data de 30 aprilie, cand are loc si procesiunea traditionala a vrajitoarelor.

 

 


Cautare