Alte tari

Jerk este o metoda jamaicana de condimentare a carnii oferind acesteia un gust dulce si picant deosebit.

Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.

Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.

Alheira de Mirandela IGP, Portugalia, este un carnat traditional afumat cilindric, in forma de potcoava.

Maniocul (Manihot esculenta) este o planta tropicala din ale carei radacini, sub forma de tuberculi, se obtine o substanta alimentara fainoasa, cunoscuta sub numele de tapioca.

Perroche este o branza din lapte de capra nepasteurizat facut de Charlie Westhead si Haydn Roberts la Creamery Neal Yard, din Herefordshire, Anglia.

Sange de taur” (Egri bikaver) e legendarul vin rosu sec din Eger, realizat din trei sortimente diferite de vin.

Somonul scotian de crescatorie, este un produs IGP din Marea Britanie, foarte apreciat de consumatorii din intreaga lume.

Aydın Inciri, DOP, Turcia, este denumirea data smochinelor uscate Sarılop.

Schwarzwälder Schinken, IGP, Germania, este o sunca dezosata, curatata, cruda si afumata, obtinuta din pulpa din spate a porcului.

Laptele de fan „Heumilch” STG, Austria, reprezinta cea mai naturala forma de productie a laptelui.

Lapin Poron kuivaliha” DOP (carne uscata de ren din Laponia) este produs din muschi intreg (grupe de muschi) si din bucati de muschi.