Alte tari

08.12.2017. Balabustele cu usturoi sunt un preparat de panificatie, ce se intalneste pe tot teritoriul Republicii Moldova, mai ales la nord, avand denumiri diferite. In zona de nord li se spun balabuste cu usturoi, in centru – pampuste, desi tehnologia pregatirii lor este la fel.

4.11.2017. Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.

 

 

08.12.2017. Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare, provenite de la animale ingrasate pana la o greutate de cel putin 135 kg.

3.11.2017. Dumitru Avadanei, fermier din judetul Botosani, cultiva si promoveaza hibrizii romanesti pe 2.000 de hectare de teren.

23.11.2017. In ziua de 17 noiembrie 2017 a avut loc la Londra, Campionatul Mondial de Cascaval si a 30-a editie a premiilor World Cheese Awards.

17.10.2017. Sectorul bavarez de crestere a bovinelor este renumit si recunoscut la nivel mondial. Vita bavareza este foarte apreciata la nivel mondial deoarece inregistreaza o productivitate cumulata de lapte si de carne ridicata.

20.11.2017. Palmierul de zahar (Borassus flabellifer) este prezent in Cambodgia, iar din 2005, a fost recunoscut ca emblema a tarii printr-un decret regal.

5.10.2017. „Fenalar fra Norge” este o pulpa de miel sau de oaie din Norvegia, sarata, uscata si maturata, uneori afumata care se comercializeaza ca produs maturat sau traditional. 

16.11.2017. Frunzele sale subtiri si suple, dar si gustul amarui si acru fac din varza „Varaždinsko zelje” DOP, Croatia, un ingredient esential al mancarurilor traditionale locale.

18.09.2017. Specialitatea Traditionala Garantata „Pastarma govezhda” din Bulgaria, rezulta in urma unei metode de productie traditionale utilizate in procesele de productie care consta in sarare, maturare si uscare.

9.11.2017. „Danbo” este unul dintre cele mai renumite branzeturi daneze, cu un gust delicat, usor acid, aromat si usor de taiat.

15.07.2017. Provincia Malatya, din Turcia, este considerata Capitala mondiala a caisei.