Delicios in Europa!


Denumirea de origine protejata „Hajdúsági torma” se acorda radacinii varietatilor regionale ale plantei Armoracia rusticana (sin. A. lapathifolia) selectionate prin butasire in regiunea Hajdúság.

Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, populara si in Grecia. Este preparata din lapte de capra si de oaie, iar unele sortimente pot contine si lapte de vaca.

 

Casa Capsa, construita in 1852, era simbolul inaltei societati romanesti moderne. Era locul preferat al scriitorilor si poetilor, al ziaristilor, al elitei politice romanesti, ca si al celor mai frumoase si mondene femei.

Branza Svaiter, Elvetia, face parte din grupa branzeturilor tari, care se prepara cu incalzirea a doua, la temperetauri ridicate.

Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, cu mucegai nobil, realizat din carne de porc aleasa la rosu, provenita de la porcine cu greutatea in viu de peste 100 kg si din slanina tare.

Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut, prin munca asidua, cu multa grija prin selectie individuala, o varietate de ceapa de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.

Producatorii de mere din Tirolul de Sud s-au angajat sa oferite calitatea care poate fi gustata cu fiecare muscatura.

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” sau „Szegedi paprika” se obtine prin macinarea ardeiului (Capsicum annuum L. var. Longum DC.) uscat obtinut din soiuri de seminte recunoscute de stat si cultivate în zona Seghedinului.

Istarski prsut”/„Istrski prsut” este un produs cu Denumire de origine Protejata din carne uscata conservată, obtinut din pulpa de porc, fara sorici si grasime sarata cu sare de mare, uscata la aer fara afumare.

Produsul "Jambon de Lacaune" IGP, Franta, este o sunca uscata rotunjita, completa, de culoare rosu inchis, usor marmorata.

Pafitiko Loukaniko, IGP, Cipru, este un carnat fabricat din carne de porc tocata.

Fileul „Glückstädter Matjes” IGP, Germania, este un produs cu o lunga traditie.