Delicios in Europa!

25.01.2017. Palinca maghiara a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.

22.01.2017. In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pe data de 9.12.2016 a fost publicata o cerere privind sistemul IGP din domeniul calitatii al produsului „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”.

Poljički soparnik” IGP, Croatia, este un produs de panificatie de forma unei paini rotunde.

Kayserovan vrat Trakia” STG, Bulgaria, este o specialitate din carne netransata, cruda, uscata.

Pierekaczewnik” este un produs de panificatie care se aseamana cu o cochilie de melc. Acest efect este obtinut prin suprapunerea a sase straturi subtiri de aluat intins, intre care se pune o umplutura pe baza de carne si se ruleaza in spirala.

Burrata di Andria” IGP, Italia, este o branza tipica din regiunea Apulia, deosebita de celelalte branzeturi gratie tehnicii de prelucrare particulare.

Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".

Produsul traditional ''Cebularz Lubelski", IGP, Polonia, are o forma circulara turtita, cu diametrul intre 5 si 25 cm si grosimea de aproximativ 1,5 cm.

Vinul episcopului este o bautura traditionala in Olanda care se serveste in ajunul Sfantului Nicolae.

Upplandskubb” este o paine rustica, din Suedia inregistarata DOP, cu o culoare variind de la culoarea turtei dulci la un maro cu tente gri.

Primele referiri la calitatea superioara a pepenilor verzi din provincia provinciei Reggio Emilia dateaza din secolul al XVI-lea.