Delicios in Europa!

22.01.2017. In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pe data de 9.12.2016 a fost publicata o cerere privind sistemul IGP din domeniul calitatii al produsului „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”.

 

 

Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare, provenite de la animale ingrasate pana la o greutate de cel putin 135 kg.

Kayserovan vrat Trakia” STG, Bulgaria, este o specialitate din carne netransata, cruda, uscata.

Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar” („magyar hagyomanyok szerint eloallitott”).

Burrata di Andria” IGP, Italia, este o branza tipica din regiunea Apulia, deosebita de celelalte branzeturi gratie tehnicii de prelucrare particulare.

Produsul traditional ''Cebularz Lubelski", IGP, Polonia, are o forma circulara turtita, cu diametrul intre 5 si 25 cm si grosimea de aproximativ 1,5 cm.

Denumirea „Polvorones de Estepa” IGP, Spania, se utilizeaza in mod traditional pentru a desemna un tip de dulciuri de Craciun fabricat in Estepa.

Upplandskubb” este o paine rustica, din Suedia inregistarata DOP, cu o culoare variind de la culoarea turtei dulci la un maro cu tente gri.

Poljički soparnik” IGP, Croatia, este un produs de panificatie de forma unei paini rotunde.

Cartofii „Bamberger Hörnla” fac parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.

Pierekaczewnik” este un produs de panificatie care se aseamana cu o cochilie de melc. Acest efect este obtinut prin suprapunerea a sase straturi subtiri de aluat intins, intre care se pune o umplutura pe baza de carne si se ruleaza in spirala.