Delicios in Europa!

Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.

"Chevre fermier" (branza de capra) este foarte apreciata de cunoscatori si aproape orice regiune din Franta are specialitatea sa proprie de branza din lapte de capra.

Alheira de Mirandela IGP, Portugalia, este un carnat traditional afumat cilindric, in forma de potcoava.

Schwarzwälder Schinken, IGP, Germania, este o sunca dezosata, curatata, cruda si afumata, obtinuta din pulpa din spate a porcului.

Perroche este o branza din lapte de capra nepasteurizat facut de Charlie Westhead si Haydn Roberts la Creamery Neal Yard, din Herefordshire, Anglia.

Lapin Poron kuivaliha” DOP (carne uscata de ren din Laponia) este produs din muschi intreg (grupe de muschi) si din bucati de muschi.

Somonul scotian de crescatorie, este un produs IGP din Marea Britanie, foarte apreciat de consumatorii din intreaga lume.

Asperges du Blayais”, IGP Franta, este in întregime fraged si cu un gust placut, fara fibre si fara gust amar.

Produs IGP din Franta, prunele d'Agen sunt fructe oval alungite, de culoare maro inchisa sau neagra, lucioase, cu carne de culoare galben-brun pana la galben auriu.

In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.

Toscana, este o importanta regiune viticola din Italia situata la 30 km de Florenta si ofera cel mai bun vin rosu Chianti. Ea ocupa ca suprafata viticola locul 3 in Italia dupa Sicilia si Puglia, insa nivelul de calitate a vinurilor sale este unul cu totul si cu totul exceptional.

Janu siers” este produsa din lapte si coagul, la care se adauga unt sau smantana, oua, sare si seminte de chimion.