Preparate traditionale la Grupul de Producatori Sepreus


Saptamana aceasta a avut loc o intalnire de lucru a Camerei Agricole Judetene Arad la Centrul Local de Consultanta Agricola Sepreus condus de ing. Vidican Ion.

Cu aceasta ocazie consilierii agricoli aradeni, condusi de Dan Paul, au fost invitati in noul sediu al grupurilor de producatori din Sepreus, loc amenajat pentru intalniri, conferinte, schimburi de experienta, dotat cu internet, calculatoare si videoproiector.

Simion Incicau primarul comunei Sepreus a prezentat motivele amenajarii acestui spatiu de intalnire a producatorilor agricole: “Aceste locuri de intalnire ale grupurilor de producatori, ar trebui sa existe la nivelul fiecarei localitati rurale. Apreciem ca firmele sa fie interesate sa colaboreze cu aceste asociatii, nu cu fiecare producator agricol particular. Noi am facut eforturi si am asigurat locatia in mod gratuit pentru aceste asociatii agricole urmand ca ele sa plateasca doar utilitatile”.

Intalnirea consultantiilor agricoli aradeni cu grupurile de producatori din Sepreus, la initiativa colegului lor, Malaies Ioan, a reprezentat un dialog reusit care a avut scopul de a promova produsele si interesele producatorilor agricoli din Sepreus.

Ultima intalnire a avut loc la sediul Grupului de Producatori SC.OVINEX PROD SRL (ovine, caprine) si s-a incheiat cu o prezentare de preparate traditionale din care nu au lipsit pastrama, balmosul, cascavalul de oaie si rachia de Sepreus. SC.OVINEX PROD SRL este condus de David Teodor (0723 319 140, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

 

Sursa: http://gazetadeagricultura.info/

 Cautare