Asociatii si fundatii

29.11.2017. Exista o mare neglijenta din partea Guvernului Romaniei, fata de agricultura taraneasca, intrucat cu cei peste 4 milioane de tarani activi ai sai, Romania este casa a jumatate din totalul taranilor Uniunii Europene.

Cooperativa Agricola de legume „Lunca Someslui Mic” a fost infiintata in anul 2013 pe teritoriul comunelor Apahida si Jucu, din judetul Cluj.

8.06.2017. La inceputul lunii martie s-a nascut pe Facebook proiectul „ Adopta un taran ”, la initiativa Asociatiei Crestem Romania Impreuna din Brasov, alaturi de Asociatia Grupul de Interventie Civica Brasov si „Agora for Life” din Belgia.

Asociatia ECO MIORITA a fost infiintata in comuna Vurpar, Judetul Sibiu, comuna cu specific in cresterea oilor si a vacilor.

 

 

 

Scopul initial al consortiilor agrare cooperatiste a fost cumpararea in comun pe contul cooperativelor asociate a marfurilor, materiilor prime si mijloacelor de productie care sa fie introdu-se direct in procesul de productie.

25.04.2017. Carrefour a lansat COOPERATIVA AGRICOLA CARREFOUR VARASTI, un proiect de anvergura, care aduce mai aproape producatorii agricoli si oamenii care apreciaza produsele romanesti de calitate, cu super gust si la preturi avantajoase.

Asociatia Agricultorilor din zona Cristuru Secuiesc organizeaza schimbul de tineri 'Made in, made by' la Cristuru Secuiesc, judetul Harghita, intre 18 si 25 octombrie 2015.

29.03.2017. Gospodaria taraneasca trebuie privita ca un organism viu, integrat in mediul natural dupa legi rationale.

Grupurile de Actiune Locala din judetul Arad au standul lor impunator si isi spun povestea de succes la targul la care prezenta lor a devenit obligatorie.