Branza australiana din lapte crud


Slow Food din Australia a lansat o campanie publica pentru a da producatorilor artizanali dreptul de a produce branza australiana din lapte crud.

 

Australienii mananca doar branza din lapte pasteurizat, curata si uniform.

 

"Cand se pasteurizeaza laptele, te privezi sufleteste", a spus presedintele Slow Food Carlo Petrini, vorbind la Opera din Sydney saptamana trecuta. "Cu o branza din lapte crud, puteti gusta rasa de animale, puteti gusta iarba pe care acesta o manca, si simtiti daca branza vine de la de la munte, de la sau din campie ... lapte Pastuerizat ucide toate aceste lucruri - gustul devine standardizat ".

 

Legea australiana in prezent permite importul de branzeturi provenite din lapte crud din Franta si Italia, dar neaga dreptul producatorilor australieni de a folosi lapte nepasteurizat.

 

Petrini a declarata in final: "Am castigat lupta in SUA, putem castiga si aici."

 

 

 

Sursa: www.slowfood.com



Cautare