Salata greceasca Dakos

Salata greceasca Dakos este o gustare dietetica delicioasa, originara din Creta.

Ingrediente: 3 rosii medii; un castravete mare; jumatate ceapa rosie; 80 grame masline Kalamata; marar; 250 g de branza feta; 2 linguri otet balsamic; 2 linguri de capere; 2 lingurite de oregano uscat; sare; piper.

Intr-un bol incapator amestecam foarte bine toate ingredientele pentru dressing: uleiul de masline, otetul, caperele, oregano, sarea si piperul.In acelasi bol adaugati rosiile, castravetele, ceapa, maslinele, mararul si branza feta. Amestecati dressingul cu legumele si branza astfel incat sa se intrepatrunda aromele. Intr-o farfurie asezati feliile de paine prajita. Deasupra adaugati salata. Lasati totul deoparte aproximativ 10 min, astfel incat painea sa absoarba lichidul din salata. Se poate servi ca fel principal, dar si pe post de garnitura ce insoteste un piept de pui la gratar.

Nota: In loc de paine prajita, putem folosi pesmeti din orz (Dakos), un tip de aliment cunoscut din timpurile antice pana in prezent. Folositi pesmetii ca suport ca atare sau trecuti pe sub jetul de apa.

 


Cautare