Dieta din Carpati

Pe langa dietele mediteraniene sau asiatice, putem incerca si o dieta romanesca la fel de benefica pentru sanatate.

 

Daca ajungem cateva zile intr-o regiune din tara noastra, o sa regretam ca nu am tinut o dieta alimentara cu produse traditionale din regiunea respectiva. In Delta putem tine o dieta bazata pe scrumbii de Dunare, morun, nisetru, ciorbe pescaresti sau produse ecologice din zona rezervatiei Dunarii. La Marea Neagra putem alege un meniu bazat pe peste si fructe de mare, preparate culinare turcesti, tataresti sau dobrogene asortate cu legume si fructe proaspete.

In Moldova, putem alege o dieta din care fac parte: sarmalutele in foi de vita, pastravul prajit sau afumat, mamaliguta cu branza, ciorbele moldovenesti, iar in Muntenia putem avea la masa carnatii oltenesti sau de Buzau, micii, ciorba de burta, vinetele sau pepenii verzi de Dabuleni. In Ardeal putem alcatui un meniu cu sunca de casa, virsli, branza de burduf de Bran, tocanita ardeleneasca sau supa de pui cu razalai.

 

 

 


Cautare