Cat mai putine dulciuri si grasimi in meniul zilnic

Cu cat mancam mai putine dulciuri si grasimi cu atat este mai bine pentru noi.

Uleiul de masline este un medicament natural care lupta impotriva a mai multor afectiuni, dar trebuie folosit in cantitati cat mai mici in meniul zilnic. La fel si cel de floarea soarelui, respectiv, sa nu depaseasca 7 lingurite/zi. Va trebui sa excludem, aproape in intregime, celelalte tipuri de grasimi din hrana zilnica, precum untura, slanina, seul, untul si margarina.

In mod normal, specialistii recomanda sa consumam 100 de calorii de zahar/zi, ceea ce reprezinta aproximativ 25 de grame sau 6 lingurite. In primul rand va trebui sa inlocuim zaharul cu mierea de albine. Mai putem folosi ca desert: nuci, seminte, halva, batoane de susan, fructe proaspete, gem sau compot. Trebuie sa evitam combinatiile lapte + zahar, sau oua + zahar (sub forma de ciocolata, inghetata, frisca, budinci, cozonac, chec, etc). Este important, de asemenea, sa nu consumam desert dulce dupa o masa in care am mancat legume.

 


Cautare