Ceaiul negru si imunitatea

Sunt foarte multe beneficii importante pentru sanatate pe care le aduce consumul de ceai negru.

Denumirea de "ceai negru" provine de la culoarea frunzelor. Ceaiul negru si cel verde provin din planta numita Camellia sinesis, insa se diferentiaza prin faptul ca ceaiul negru are o aroma distincta, datorita faptului ca este fermentat. Ceaiurile negre de calitate pot fi infuzate in apa fierbinte si lasate mai mult la infuzat decat alte tipuri de ceai. Ceaiul negru este cel mai consumat ceai din lume. In general, ceaiul negru poate fi consumat fara niciun fel de probleme, insa este recomandat sa nu se consume dupa ora 17, datorita continutului sau bogat de cafeina.

Ceaiul negru protejeaza organismul de diverse boli cardiovasculare, scade colesterolul si regleaza greutatea corporala. Ceaiul negru ne ajuta sa ne pastram o silueta de invidiat, deoarece stimuleaza digestia si arde grasimile. De asemenea, dantura este protejata. Consumat in mod regulat, poate preveni anumite tipuri de cancer. Are efect diuretic si ne protejeaza de tulburarile sistemului digestiv. Este un excelent stimulent al activitatii cerebrale, deoarece cafeina in cantitati reduse continuta, este un stimulent minunat ce contribuie la reglarea circulatiei sangelui catre creier.

Consumul de ceai negru impiedica absorbtia fierului in organism si pentru a se evita acest lucru, se recomanda sa nu fie consumat cu o ora inainte si cu o ora dupa masa. Consumul a cinci cani de ceai negru pe zi duce la cresterea rapida a numarului de globule albe, daca sunt in numar mai mic decat normalul. Totusi, daca se consuma doua-trei cani de ceai negru zilnic, la adultii sanatosi nu ar trebui sa apara nicio problema. In cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza, se recomanda sa se consume maxim doua cani pe zi de ceai negru.

 


Cautare