20.02.2017. Partea cea mai putin daunatoare a unui meniu clasic este untul de arahide.

Acesta constituie o sursa buna de grasime mononesaturata. In plus contine resveratrol, care este o substanta ce confera vinului rosu proprietati benfice de protectie impotriva bolilor de inima si de cancer. Untul de arahide contine si folati, care ajuta sa metabolizeze homocisteina, un produs secundar al descompunerii proteinelor ce pot dauna sistemul cardiovascular.

Ideal este sa consuma unt de arahide natural cu cat mai putin jeleu, cu paine de plamada si cu lapte degresat. Un asemenea sanvis este de fapt un desert care se va consuma doar ocazional. Recomandam untul de arahide cu paine integrala. Arahidele sunt bogate in proteine si de aceea untul de arahide mentine senzatia de satietate pentru o lunga perioadă de timp. In plus, untul de arahide este o sursa de potasiu, fibre, magneziu, vitamina E, etc. Studiile recente au aratat ca dieta cu unt de arahide nu ajuta numai in lupta cu kilogramele in plus ci este mai usor de urmat. .