Efectele benefice ale consumului de ton

Pentru zilele friguroase de iarna este important sa ne luat vitamina D in afara de lactate si din ton.

Vitamina D este una dintre vitaminele cele mai importante pentru ca ajuta la reglarea cantitatii de calciu si fosfor in corp. Astfel, ne mentinem dintii si oasele in stare buna, altfel corpul este fragil si lipsit de aparare.

Neinfricatii samurai apreciau valoarea nutritiva a acestui aliment care este o sursa alimentara foarte bogata in vitamine si minerale. Dintre nutrienti, amintim doar: Vitamina A, Vitamina B12, Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K si mineralele calciu, fier, magneziu, fier si fosfor.

Efectele benefice ale acizilor grasi omega 3 din carnea de ton sunt bine cunoscute, mai ales cele referitoare la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos. Acizii omega 3 sunt responsabili pentru buna functionare a inimii si pentru mentinerea unui echilibru intre nivelul colesterolului bun HDL si cel rau LDL. Medicii asociaza consumul regulat de ton cu o rata scazuta a atacurilor de cord si cu un risc de asemenea scazut al trombozei.

Carnea de ton contine o cantitate mare de seleniu, substanta minerala care joaca un rol esential in mentinerea unui ficat sanatos fiind o componenta indispensabila unuia dintre cei mai importanti antioxidanti. Seleniul detine un rol cheie in prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

Tonul poate fi pescuit in primul rand in Oceanele Atlantic, Pacific si Indian, dar si din Marea Mediterana. Este un peste omnivor, migrand vara si toamna in scopul reproducerii. In Europa, este preferat tonul galben, care are un gust mai puternic si este mai colorat decat tonul albacore, des intilnit in SUA.

Este foarte usor sa iti prepari o salata cu ton adaugand cateva frunze de salata verde, zeama de lamaie, boabe de porumb. Folosind si alte ingrediente salata poate fi diversificata.Se pot face diferite preparate culinare cu ton, precum chiftelutele sau omleta de oua.


 


Cautare